Manisa Haber Girişi : 05 Mart 2024 13:05

Her Şeye Rağmen Cengiz Ergün Kazanacak

Her Şeye Rağmen Cengiz Ergün Kazanacak

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Manisa’da büyükşehir belediye başkan adayları arasındaki yarış had safhaya ulaştı. Bir kesimin parlatarak sahaya sürdüğü CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ile mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün arasındaki rekabet, ön plana çıktı. 

 

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 19 partinin adayı girecek. Manisa İl Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından açıklanan kesin aday listelerinde 2’si kadın 17’si erkek toplam 19 aday Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için yarışacak.
İYİ Parti’den Dr. Gürhan Özcan, Memleket Partisi’nden  Gülnur Efe, DSP’den Turgay Akbaba, Yeniden Refah Partisi’nden Doç. Dr. Hatice Nur Germir, Türkiye Komünist Partisi’nden   Baran Etik, Zafer Partisi’nden Gökhan Parlak, Türkiye Komünist Hareketi’nden Çayan Demir, BTP’den Ayhan Baş, Gelecek Partisi’nden Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Yeni Türkiye Partisi’nden Saki Yağarcık, CHP’den Ferdi Zeyrek, Emek Partisi’nden İbrahim Dağdelen, Hür Dava Partisi’nden Yahya Samihsan, Hak ve Özgürlükler Partisi’nden Abdurrahim Aydın, Adalet Birlik Partisi’nden Bahtiyar Aksoy, Demokrat Parti’den Ahmet Gökmen, Millet Partisi’nden Kazım Topal, Cumhur İttifakı ve MHP’den Cengiz Ergün ve Vatan Partisi’nden Mustafa Daban seçmenden oy alabilmek için yarışacak. 
Seçim yarışı, seçime sayılı günler kala  had safhaya ulaştı. Bir kesimin parlatarak sahaya sürdüğü, açıkladığı projeler ile seçmenin alay konusu yaptığı CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek ile mevcut Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün arasındaki rekabet, ön plana çıktı. 


SU VE SPOR ÜZERİNDEN SİYASET
Manisa’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak adı açıklanan ve seçimi kazanacak gözüyle bakılan Ferdi Zeyrek,  su zammı ve Manisa FK üzerinden yürüttüğü seçim çalışmaları son günlerde tepki almaya başladı. Zeyrek’in vaatlerini ve söylemlerini değerlendiren seçmenler; “Söylemleri bize çok bildik ve tanıdık geliyor. MHP Adayı Cengiz Ergün’de suya zam yok diyerek seçimi kazanmıştı. Sonrasında yaşananlar herkesin malumu. CHP Adayı Ferdi Zeyrek’de aynı duruma düşecek. Seçimi kazanmak istiyorsa, gerçekten hayata geçirilebilecek, Manisalıların hayatını kolaylaştıracak, kentin bir adım daha ileriye gitmesini sağlayacak projeler üretmeli. Bu söylemleri ile ancak kendisini parlatarak sahaya sürenlerden oy alır” dediler. 


CENGİZ ERGÜN SEÇİMİ BİR KEZ DAHA KAZANIR
Cumhur İttifakı’nın MHP’li  Adayı ve mevcut Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün “İnandırıcılık” sorunu yaşamasına rağmen, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin kazananı olacağını ifade eden siyasete yıllarını vermiş duayen isimler; “Cengiz Ergün her ne kadar inandırıcılığını kaybetse de, seçim çalışmaları kapsamında gittiği yerlerde hakaretlere varan tepkilerle karşılaşsa da, bu seçimlerin tek galibi olacak. 
Çünkü; ortada bir Ak Parti gerçeği var. Ak Parti özellikle kırsal kesimde hala oy oranını olduğu gibi koruyan bir parti. Seçmeni, Genel başkanı kimi işaret ederse oyuu o yönde kullanır. Bu nedenle Manisa’da başta büyükşehir olmak üzere bir çok ilçede Ak Parti ve MHP adayları seçimlerden galip çıkacak    “ iddiasında bulundular. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.