Spor Haber Girişi : 19 Kasım 2023 14:52

Demirci'de Oryantiring Heyecanı

Demirci'de Oryantiring Heyecanı

Demirci'de Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe oryantiring yarışmaları başladı. Cumhuriyetin 100. Yılı Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe yarışlarına 50’ye yakında ilden 1120 sporcu katıldı. 

 

Demirci'de Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen 1. Kademe oryantiring yarışmaları başladı. Cumhuriyetin 100. Yılı Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe yarışlarına 50’ye yakında ilden 1120 sporcu katılıyor İlçede 2 gün boyunca yapılacak olan yarışların ilk etabı 1300 rakımlı Demirci Dağı Sarıçayır ve Hışır mevkilerinde yapıldı.
Şiddetli sağanak yağış ve sis olmasına rağmen sporcular 4 kilometrelik Sarıçayır etabında yarıştılar.Yarışların gerçekleştirildiği Demirci dağında İlçe Jandarma Komutanlığı ve Demirci Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, yarışların başladığı 3 ayrı noktada da sağlık ve UMKE ekipleri hazır halde bekledi.


Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu’da yarışların gerçekleştirildiği Demirci Dağında sporcuları ve teknik ekibi ziyaret ettiler. 94 kulübün katıldığı Oryantiring 1. kademe yarışlarında ilk gün etabında dereceye girenlere ödülleri Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Yılmaz tarafından verildi.


Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu yaptığı açıklamada “ Manisa Demirci’de güzel bir organizasyonla ve birazda yağmurla yarışlarımızı yapıyoruz. Kaymakamlığımız ve Belediyemiz yarışların sorunsuz yapılması için tam destek verdiler. İleriki yıllarda da Demirci’de yarış faaliyetlerimiz sürecek “dedi.
Demirci Kaymakam Adem Kaya “ Oryantiring Federasyonu tarafından 1. Kademe yarışlarının ile etabı Sarıçayır mevkinde başladı. Yıllar önce milli mücadele döneminde Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı ve Demirci Akıncıları bu bölgede düşmana karşı durdular. Hem tarihimizi hem ilçemizi tanıtmak adına böyle büyük bir organizasyon düzenledik.
Ordu’dan yarışa katılan Salih Çakır ise “ Şu anda kurtuluş mücadelesinin başladığı topraklarda yarışacağız. Ordu Pikolo spor derneği adına yarışıyorum. Yaşım 52 ama bu sporu benim çocuğumda bu sporu yapıyor. Bende yapabilirim diyerek başladım. Her kademede yarışıyorum” dedi.
Yarışlar 19 Kasım Pazar günü de yaklaşık 3 kilometrelik ilçe merkezi etabı ile tamamlanacak. HABER MERKEZİ

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.