Kazık var mı?

Kazık var mı?

Serbest piyasa, ürün fiyatının alıcı ve satıcının karşılıklı anlaşmasıyla belirlendiği, arz ve talebe hükûmet tarafından müdahale edilmeyen piyasadır. Ekonomik faaliyet tam rekabet şartları içinde serbestçe yapılır, ekonomik sorunların çözümünde müdahale değil, fiyat mekanizmasının kullanımı esastır.
https://tr.m.wikipedia.org › wiki › S...
Serbest piyasa - Vikipedi

*
Karma ekonomi, kamu hizmetleri, güvenlik, askeriye, refah ve eğitim gibi hem özel işletmeleri hem de kamulaştırılmış devlet hizmetlerini kabul eden bir ekonomik sistemdir. Karma ekonomi aynı zamanda halkı, çevreyi veya devletin çıkarlarını korumaya yönelik bir tür düzenlemeyi de teşvik eder. Vikipedi

*
Devletin ekonomik alanda doğrudan doğruya müdahalesini öngören sistemi ifade etmektedir. Devletin, ekonomik alanda görünümü, değerlendirilmesi, karma ekonomi şeklinde olmuştur.

*
Üç ana ekonomik modelin kısa tarifini yukarıda yazdım.
İktidar ve Ana Muhalefet ve diğer muhalefet partileri, Serbest Piyasa Ekonomisinden vazgeçeceğiz ve Devletçi Ekonomiye, veya ....ekonomiye geçeceğiz, diyen var mı?
Yok...
Yoksa...
Mevcut ekonomik düzen  Serbest Piyasa Ekonomisinin kazıklarını yersiniz.

*
Serbest piyasada döviz, motorin nakliye fiyatları tüketiciye ve emekliye yansır.
Millet ve devlet lehine uygun ekonomi bana göre Karma Ekonomidir.
 

Etiketler : TEVFİK DİKER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.