CHP, TBMM'ye Neden Af Teklifi Vermiyor?

CHP, TBMM'ye Neden Af Teklifi Vermiyor?

 

Yargı 8 nci paketinde; Ceza indirimi, denetimli serbestlik veya af adı altında yapılacak düzenlemede; (Basit yaralama, hakaret- sesli görüntülü iletiyle hakaret dahil, basit tehdit, iftira, devletin şahsına karşı işlenen suçlar),"Terör, Milli Güvenlik suçları" hariç;

Yürütülmekte olan mevcut soruşturmalar ve kovuşturmaların durması ve sonlanması toplumsal refah toplumsal mutluluk, toplumsal kalkınma toplumsal mutabakata büyük fayda sağlayacaktır.

*

Dünyada ekonomik düzenin, siyasi coğrafyanın değiştiği konjonktürde; AF, ülkemizde toplumsal barışa büyük katkı sağlayacaktır.

Bu şekilde çıkacak düzenleme, cezaevlerindeki şu andaki doluluk oranında %40 düşme sağlayacağı gibi mevcut soruşturma, kovuşturma aşamasında olan dosyalar açısından da %90 düşme olacaktır.

*

Adliyedeki ve mahkemelerdeki iş yoğunluğu ortadan kalkacaktır.

Dolayısıyla zaman, işgücü ve ekonomik tasarruf devlete yarar sağlayacaktır.

*

Yargı kararıyla yargıdan ilişkileri kesilen, mahkum edilen Fetöcü ve FETÖ iltisaklı yargı mensuplarının kararlarıyla mahkum olan mağdurlar af bekliyorlar.

Yargıda hala cüzdanıyla hareket edenler var.

Kriptolar var.

Maskeliler var.

Deneyimsizler var.

Tarikatçiler var.

Yapılan anketlerde yargıya güven dipte.

Sonuç her açıdan af bir ihtiyaç oldu.
Samimi olarak soruyorum,
CHP TBMM' ye neden bir Af Teklifi vermiyor?
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.